Haberler
Sizler için derlediğimiz faydalı yazıları buradan okuyabilirsiniz
E2 ( ESTRADİOL) Testi Hakkında Faydalı Bilgiler

E2 ( ESTRADİOL) Testi Hakkında Faydalı Bilgiler

Adet bozukluğunuz varsa bu testi yaptırmanız ve tedavi olmanız gerekiyor.Hormon bozukluğu devam ederse diğer hormonlarda etkilenebilir.Bu durumda adet düzensizliği devam eder ya da gebe kalma oranı düşer.Gebelik isteyen bayanlar için adet döneminde düzenli yumurta takibi içinde baktırılabilen bir testtir. E2 seviyesi yaşa göre değerlendirilebilir. Yüksekliği ya da düşüklüğü için tedavi edilmesi önerilen bir hormondur.Bu testi ilk defa yaptıracaksanız adetin ikinci veya üçüncü günü yaptırmanızı öneririz.

Devamını Oku
E2 ( ESTRADİOL) Testi Hakkında Faydalı Bilgiler
Anti Müller Hormon (AMH) Testi Hakkında Öneriler

Anti Müller Hormon (AMH) Testi Hakkında Öneriler

Kadınlarda yaş arttıkça yumurta hücrelerinin sayısı azaldığı gibi AMH seviyeleride düşmeye başlar.Menopoz dönemine yakın bir kadında çok düşük seviyeler tespit edildiği gibi bazen Polikistik Over Sendromu olup çok sayıda küçük yumurta olan kadınlarda çok yüksek, bazen normalin 2-3 katı seviyelerde AMH düzeyleriyle karşılaşılabilir. Gebelik isteği varsa AMH değerleri yaşa göre değişiklik gösterdiği için yüksekliği ya da düşüklüğü hakkında tedavi olunmalıdır. Bunun içinde AMH testi yapılması uygun görülür. AMH değerine adetin ikinci ya da üçüncü günü bakılması uygun olur çünkü yumurtalık rezervi ile ilgili daha detaylı bilgi verir. AMH düşüklüğü ya da yüksekliğinde panik yapmamak gerekir.Erken teşhis yapılırsa bu durumda zamanı iyi kullanmak çok önemlidir. ‘’Sonuç kötü çıktı , ya bebeğim olmazsa ‘’ gibi sorularla kendinizi panik haline sokmayın.Tedavi ve zamanı iyi kullanarak çocuk sahibi olunabilir.Bunun içinde ertelemeden AMH testinizi yaptırıp sonucunuza göre uygun tedaviye başlamanızı öneririz.

Devamını Oku
Anti Müller Hormon (AMH) Testi Hakkında Öneriler
Spermiogram Testi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Spermiogram Testi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Spermiogram testi, genellikle çocuk sahibi olmak için tedavi gören hastalar tarafından tercih edilmektedir. Ancak  bu test, kontrol amaçlı olduğundan sperm var mı yok mu diye de bu testi tercih edebilirsiniz. Erkekler boşaldıklarında meni geldiği için genellikle kendilerinden sperm sağlığı açısından emin olurlar fakat sadece meniye bakıp bir sonuç çıkaramayız.. Her boşalma sonrası meni gelebilir. Meni gelmesi her zaman içinde sperm hücresi olacağı anlamına gelmemektedir. Genetik kısırlıkta olabiliyor.Ergenlikte geçirilen Kabakulak hastalığı da kısırlık oluşturabiliyor. Evlilikte çocuk olmamasının nedeni sıklıkla kadınlardan kaynaklandığı bilinsede bu yanlış kulaktan dolma bir bilgidir. Kısırlıkta herhangi bir tedavi yoktur. Çocuk sahibi olmak için az sperm hücresi barındırması bile yeterli olur. Bu durum erken teşhisle sperm kalitesini vitaminlerle yükseltebilirsiniz ve bu testi yaptırmak için evliliği beklememelisiniz. Başka bir konuya değinmek gerekirse, ayakta çalışan erkeklerde kasıklarda ağrı oluşur bu durumda varikosel hastalığının belirtisidir.Varikosel hastalığı, uzun süre ayakta durmak,uzun yol yürümek,ağır egzersiz,cinsel aktivite sonrası daha belirgin olarak hissedilir.Bu durumda bir uzmana başvurulduğunda hastadan öncesi ve sonrası için Spermiogram testi istenilir. Genel olarak Spermiogram testini yaptırmak isterseniz cinsel perhiz süresine uymanız gerekmektedir. Bu süre zarfında herhangi bir boşalım olmaması gerekiyor.Bu süre 3 günden az 5 günden fazla olmayacak  şekilde ayarlanmalıdır. Aynı zamanda  gece istemsiz boşalım yaşanırsa perhizinizin bozulacağını sizlere söylemek isteriz.Bu durumda perhize tekrardan başlanması gerekir. Bu test için özel bi oda mevcuttur. Stres yapmadan spermiogram kabına ilk damla dahil tek bir boşalımla testiniz gerçekleşir.

Devamını Oku
Spermiogram Testi Hakkında Bilinmesi Gerekenler